Voor wie?

Psychotherapie kan geschikt zijn als je het gevoel hebt steeds vast te lopen in bepaalde patronen van denken en handelen waar je zelf (al dan niet met de mensen om je heen) geen oplossing voor weet.


Of dat je merkt dat je bang bent voor wat dan ook en snapt misschien niet eens waarom dat is, laat staan dat je weet hoe je er van af komt. Misschien merk je dat je al langere tijd gewoon niet lekker in je vel zit en overal negatief over denkt. Ook kan het zijn dat je al langere tijd moe en energieloos bent. Mogelijk heb je eigenlijk alles wel voor elkaar maar weet niet zo goed hoe het dan kan dat je jezelf niet gelukkig voelt. Misschien merk je dat er bepaalde triggers zijn die je maar steeds laten denken aan die nare ervaring in het verleden. Of je piekert je suf maar merkt dat je niet meer in beweging komt. Ook kan het zijn dat je jezelf slecht bent gaan voelen door een gebeurtenis zoals overlijden, psychotrauma of scheiding. Mogelijk slaap je al langere tijd slecht, kun je je slecht concentreren of merk je dat je alles krampachtig onder controle wil houden. Misschien heb je het idee dat je steeds in disfunctionele relaties met anderen terecht komt en vraag je je af hoe en of dat anders kan.


In deze (en vele andere) gevallen kan het raadzaam zijn om eens contact op te nemen met een psychotherapeut.

Contra indicaties:
Ernstige en/ of veel psychosociale problemen op het gebied van werk, relaties, financiën, huisvesting, verslaving justitie. Als deze problemen de overhand hebben, staat dat een succesvol psychotherapie traject in de weg. Ook is behandeling binnen Psy Praktijk Bos niet geschikt voor mensen die crisogeen zijn, een psychotische stoornis hebben of snel verbaal of fysiek agressief zijn. Men moet tot bepaalde hoogte op zichzelf kunnen reflecteren.