Wie zijn wij/ vacature

De therapeuten:

 
Ingrid Bos

Mijn naam is Ingrid Bos. Ik ben BIG geregistreerd Psychotherapeut. Ik werk sinds 1994 in de hulpverlening. Toen ben ik afgestudeerd als inrichtingswerker. Ik ben gaan werken in de jeugdhulpverlening waar ik 17 jaar in ben blijven werken. Door het werken met jongeren en gezinnen, is een voorliefde voor systeemtherapie ontstaan. Ik denk dat de context waarin je opgegroeid bent en waarin je je nu bevindt, vaak bepalend is voor hoe je functioneert.

In 2005 ben ik afgestudeerd als geestelijk gezondheidswetenschapper aan de Universiteit van Maastricht. Naast mijn werk in de jeugdhulpverlening, ben ik in 2008 gaan werken als psycholoog in een eerste lijns praktijk in Helmond en daarna in een psychotherapie praktijk (specialistische GGZ) in Valkenswaard. Na de opleiding tot geestelijk gezondheidswetenschapper, ben ik begonnen met de 4 jarige post doctoraal opleiding tot psychotherapeut.

Momenteel werk ik, naast mijn eigen praktijk, als psychotherapeut bij het GGZ in Helmond: afdeling persoonlijkheidsstoornissen en complex trauma. Tijdens mijn werk als psycholoog/ psychotherapeut is een voorliefde ontstaan voor het werken met mensen met persoonlijkheidsstoornissen en trauma.

In mijn eigen praktijk betekent dit dat de persoonlijkheidsproblematiek niet te ernstig mag zijn (zie contra indicaties). Daarnaast heb ik veel ervaring met mensen met stemmingsklachten, angst stoornissen werkproblemen, relatieproblemen, etc.

Karli Itz- Seckl:

Mijn naam is Karli Itz- Seckl. In 1975 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Rijks Universiteit van Utrecht. Vervolgens heb ik bij het Bureau Studenten Psychologen van de TU in Eindhoven gewerkt. Dit betrof diagnostiek en hulpverlening aan studenten met psycho-sociale- en studiekeuzeproblemen. Hierna heb ik enige jaren soortgelijke werkzaamheden gedaan bij een schoolbegeleidingsdienst voor voortgezet en speciaal onderwijs (O.C.G.H te Helmond). In de tussenliggende tijd heb ik de kwalificaties: NIP psycholoog, Eerstelijnspsycholoog en GZ psycholoog behaald. In mijn werk ervaarde ik toch steeds meer behoefte aan kennis en ervaring op therapeutisch gebied.Vandaar dat ik dat ik met de psychotherapie opleiding gestart ben bij de Rino zuid in Maastricht.


In 2001 heb ik de opleiding voltooid en ben als BIG psychotherapeut geregistreerd.
Na al die jaren werken in loondienst was het aantrekkelijk ook zelfstandig te gaan werken: eerst enige tijd in maatschapsverband met 2 collega’s in een vrijgevestigde praktijk voor eerstelijns psychologie en psychotherapie.                                  
Na enige jaren  ben ik zelfstandig een praktijk gestart in een gezondheidscentrum, waar samenwerking met andere  disciplines op het gebied van gezondheidszorg centraal stond. (huisartsen, fysiotherapie, maatschappelijk werk, orthopedagoog, logopedist, haptotherapeut).
Problematiek waar ik het meest mee te maken heb gehad :                                                 
*    Depressieve klachten                                                                                                                        
*    Angst klachten                                                                                                                                                  
*    Spanningsklachten en burn out                                                                                                          
*    Relatie problemen
En dan de vraag: waarom heb ik voor dit vak gekozen?? Daar zijn veel antwoorden op. Eén ervan is: ik heb mij vanaf dat ik heel jong was afgevraagd hoe het mogelijk was dat een kampbeul mensen vermoordde en tevens lief was voor zijn hond.

 


Vacature:
Gezocht: een Psychotherapeut, GZ psycholoog of basis psycholoog die wegens het groeiend aantal aanmeldingen de praktijk wil komen versterken als ZZP’er. Daarbij wordt gedacht aan 1 a 2 dagen (aantal uren in overleg). Aanvullende registraties zijn gewenst. Mocht je interesse hebben, stuur dan een C.V. met toelichting in de mail (waarin je bijvoorbeeld wat meer over jezelf schrijft) naar: info@psypraktijkbos.nl